Denim Mag

SCHOOL IS COOL – “IN WANT OF SOMETHING

SCHOOL IS COOL – “IN WANT OF SOMETHING”

School is Cool maakt meeslepende, opwekkende en opruiende indiepop. Het Antwerpse collectief staat voor potige songs in het centrum en een uitzinnige performance daarrond. Je hoort vlagen Pixies, Paul Simon, Kate Bush, Arcade Fire, Vampire Weekend, The Dodos en misschien een beetje Händel.

School is Cool werkt momenteel hard aan De Debuutplaat met Reinhard Vanbergen (Das Pop) aan de mengtafel, 15 songs in de tracklist en bakken bewijsdrang. Als alles goed gaat, komt die er na de zomer aan, maar ze stellen hun nieuw materiaal al exclusief voor op Pukkelpop.

Dit voorjaar doen ze alvast enkele eigen showcases in het buitenland. 16 mei spelen ze ten dans in Dublin Castle in London en 24 mei in L’international in Parijs. Vorige maand deden ze al Utrecht aan en dit waren alvast enkele veelbelovende reacties:

3voor12 : “de absolute klapper van de avond is het aanstekelijke School is Cool. Eerder werden zij beschreven als een mengeling van Arcade Fire, Beirut en Vampire Weekend. En die beschrijving blijkt aardig te kloppen. Het is jong, fris, nieuw, aanstekelijk en brengt vooral zoveel plezier met zich mee. De enorme chemie tussen de bandleden is vanaf het eerste nummer zichtbaar “

LiveXS: “een ijzersterke liveperformance en een strakke uitvoering van het repertoire, met daarnaast de nodige dosis humor en entertainment. Een terechte headline spot voor deze jonge Belgen, die voor het absolute hoogtepunt van de avond zorgen”

In 2010 kroonde School Is Cool zich reeds tot de trotse winnaars van Humo’s Rock Rally . Kort na de overwinning volgde de eerste single, “New Kids In Town”, dat misschien wel hét nummer van de zomer was. Het stond maar liefst zeven weken autoritair op de eerste plaats van De Afrekening op Studio Brussel. Het leverde hen een drukke zomer en najaar op met passages langs Boomtown, Kneistival, Dranouter, Marktrock, Pukkelpop, Crammerock,…

SCHOOL IS COOL
http://www.schooliscool.be

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: